skip to Main Content

Ode aan het varken

  • Dafne Westerhof
Hooggevoelig, eigenwijs, dapper, zorgvuldig, manipulatief? In deze Ode aan, een lofzang aan het varken.
Ode Aan Het Varken
Miss Piggy en Juffrouw Loes nemen een modderbad op Het Beloofde Varkensland (Foto is eigendom van Het Beloofde Varkensland)

Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol van vlees. Wel eten, niet eten, minder eten, slecht voor het milieu, slecht voor je geweten. Je kunt geen krant lezen of het gaat er wel over. Vlees staat op de kaart.

Je kunt ook het VARKEN op de kaart zetten. Niet opeten, maar biggetjes vrijkopen en oud laten worden in vrijheid tot ‘ze omvallen van ouderdom’. Ze een naam geven en verhalen over ze vertellen, zodat ze voor consumenten gaan leven als wezens van zichzelf.

Want wie wist dat varkens…

 

autonome, sociale, vrolijke, grappige, eigenzinnige, bazige, tedere, lompe, vernielzuchtige, ontregelende, verleidelijke,monsterlijke, lieve, agressieve, hooggevoelige, kalme, slopende, schattige, vraatzuchtige, schaamteloze, communicatieve, extraverte, argwanende, manipulatieve, territoriumgerichte, adorabele, hitsige, eigenwijze, jaloerse, intelligentezintuiglijke, familiezieke, trouwe, nerveuze, vocale, snoezige, explosieve, toegewijde, achterdochtige, zorgvuldige, stressgevoelige, dappere, eigengereide

…kortom aanbiddelijke beesten waren?

 

Het beloofde varkensland

In 1995 richtte ik het Het Beloofde Varkensland op, nam 56 vleesvarkens onder mijn hoede en begon workshops Varkensmassage te geven. Iedereen was en is welkom: van veganist tot en met de directeur van het slachthuis. Het gaat om de bewustwording. Een varken masseren is voor iedereen een openbaring: zo intiem met je karbonaadje was je nog nooit!

Zo intiem met je karbonaadje was je nog nooit!

Op 4 oktober 2018 staat de teller van het aantal workshops Varkensmassage op 871. Om dit heuglijke feit te vieren, een cadeautje aan de lezer: Varkensmassage, de kleine geschiedenis.

Veel leesplezier!

 

Varkenspionier en communicatietrainer Dafne Westerhof specialiseerde zich in varkensgedrag en kan varkens ‘lezen’. In 2014 kreeg Dafne een lintje van Eberhard van der Laan voor haar baanbrekende werk of het snijvlak van mens, dier en communicatie. Dafne rapporteert trouw over de avonturen van de Familie Bofkont op HetBeloofdeVarkensland.nl.

Wil je in naar aanleiding van dit artikel in contact komen met snakeshusband? Dat kan!

Contactformulier

Top Back To Top